Banträning

Banträning idag, det gick super! hoppade i klass 1, 60 och 70. Han var riktigt fin i båda klasserna men var bättre fart i andra rundan. Vi klarade båda felfritt och han kom rätt hela tiden, han har verkligen aldrig gått såhära bra i hoppningen någon gång. Sedan när vi skulle hem fick han någon släng av vårkänslor och fick lite såkallad damp och småstegrade och stapplade på stället. Sedan klockan 5 var det dags att bege sig till öor igen och åka på dressyrlagmöte! så riktig stalldag för mig men så är det, mycket men roligt. Förövrigt börjar jag min praktik imorgon på CJM hästsport hos maggan och jenny, ska bli riktigt roliga tre veckor.

Gos och mys

Åkte till sudden och red lite på solängets parkering, jag lösgjorde honom lite sedan kollade jag så att han svarade framåt och var kvick. Sedan vart han typ rädd för ett "spöke" och halvstegrade hm.. undra om det var laban eller labolina? sedan gick vi och duchsade av våra smutsiga hästar sedan packade jag allt till imorgon då jag ska upp tidigt och inte är den morgonpiggaste (Y) sedan sa jag godnatt och åkte hem och nu ska jag gå och se på hockey..linköping-frölunda där självklart linköping ska vinna och självklart ska jag tagga till imorgon med. Ska bli roligt och se hur det går :)





Rebecca träning 19/3-10

Sudden var på g idag, svarade fin framåt och var väldigt het. Vi tränade kontroll och väg, han lyssnade jätte bra framåt och var grymt pigg. VI hoppade först fram på enstaka hinder sedan hoppade vi kombination på båda raksträckorna. Sedan tillsut hoppade vi bana, först hoppade jag bana på 50 men jag red verkligen asdåligt och kom mycket fel, fråga mig inte varför. Sedan frågade rebecca om vi skulle höja sedan höjde hon upp till ca 70 eftersom jag ska starta det på söndag. Då gick allt plötsligt asbra, jag red mycket bättre och han hoppade mycket finare. Har iaf bestämt mig att starta 60-70 på söndag då jag lätt blir nervös haha sedan har jag ju inte precis kommit över min hopprädsla ordentlig än. Då tycker jag det är bättre att det kändes för enkelt än att det kändes bara fel. Han stannade inte någon gång, duktig pålle. Lycka till till alla typ 70-80 startande ekipage imorgon.. Sedan har jag anmält mig till klubbdressyren 11 april där jag ska starta LB:1 om jag red på programträningen och då fick jag 59,31% ska försöka slå det nu och placera mig, wish med good luck. Funderar även på att ta en LA eller en LC i valfritt program, men det återstår att se.. ha en bra kväll! ni får en ganska skev bild här nedan när vi hoppade..

Maggan träning

Hopptränade istället för amanda westin i ponnygruppen idag. Vi tränade på att ha "tävling", vi hade framridning och sedan koncentrerade vi oss på banan. Sudden var hyffsat slö idag som han varit lite på sistonde men imorgon ska han bara ut och få mysa. Det gick jätte bra att rida idag och han kändes helt okej, klarade båda banorna utan vägran men behövdes självklart lite finjusteringar. Han är ju ganska vinglig och osäker innan hindren och idag var han ganska tittig med men han hoppad som sagt och det är ju över man ska eller hur? Kändes grymt skönt att träna detta lite "kaoset" i framridningen som det brukar vara på hopptävlingarna och känna av innan då jag ska vara med på banträningen i helgen 70 cm är jag anmäld till men ska nog efteranmäla mig till 80cm med för att känna efter. Måste bara säga att dagens var att marie broman ramlade av 3 gånger självklart gjordes inga stora skador och hon slog hat trick på häst ;) snälla rebecca borg filmade så video när vi hoppade banan kommer sen nu får ni bara en tråkig kamerabild med ASBRA skärpa (Y) 



Här kommer en länk till video: http://www.youtube.com/watch?v=6pZjV2qJmpk


Zodiac Star




Som ni ser har jag startat en ridblogg där jag kommer skriva om jag och min häst zodiac star. Eftersom jag nyss startat den kommer den nog se ganska rolig ut från början men ni kommer få stå ut. Lite kort då om jag och min häst han är född 95 och vi tränar både hoppning och dressyr förut var det till större delen dressyr men nu äre både och. Jag är med i ett dressyrlag i div 2 som just startat och hoppas på många fina dresstyrstarter i år. Jag tävlar för klubben örsköldsviksortesryttarklubb. Sudden som jag kallar honom köpte jag från umeå där han stod uppstallad på hippo, jag köpte honom av johanna dahlbäck. Första gången jag provred honom kände jag direkt att det klickade och att det var han jag ville ha, men för säkerhetens skulle åkte jag upp en gång till för att provrida och då var det verkligen klart, jag skulle ha honom. Jag fick hem honom sista juli sommaren -08 alltså i år blir det två år tilsammans och självklart kommer det blir många flera. Det bästa han vet är när man gosar och ger honom bananer men han älskar med att jobba med sin partner och det är det som gör han till en sån fin häst, han är alltid sammarbetsvillig och vill aldrig någon något dumt.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0