längesedan

haha, nu var det verkligen längesedan jag upptaderade här men som sagt sudden har haft riktig semester och vi har mest bara skruttat runt och mysigt. Blir att åka dit och nog hoppa honom ikväll :) btw, rebecka holmberg min tränare drar till luleå i höst, vilket gör mig jävligt ledsen. finns fan ingen så jävla bra som hon.. men bara att leta vidare? jag vet ju att maggan och anna också finns i hoppning som är jävligt bra, men har haft rebecka så länge och skillnad när man tränar enskilt och i grupp. men alltid ordnar sig,önskar hon lycka till där hon ska plugga till civilingenjör (stava)! Vet inte hur det blir i höst med öor som sagt det finns ju andra alternativ som är intressanta just nu!
tar en bild på min älskade syster och greger bara för jag saknar henne så mkt, men hon kommer hem nu på måndag <3





longering

Longerade honom idag på planen sedan la jag upp bommar på marken så att han skulle få jobba mera med baken, haha han har haft ganska mycket semester så han tyckte det var jätte jobbigt hihi. Är sugen på att åka in till öor för att hoppa där, får se om det blir de någon  dag :)



Parelli, en annan syn på hästlivet

Hittade en hemsida om Parelli, kopierade och skrev ut många brukar faktiskt undra vet det egentligen är, frågar du mig är det helt otroligt bara.

PNH tränar människor för att bättre lära sig förstå och kommunicera med sina hästar. Människan är det ultimata rovduret och hästen det ultimata bytes/flykt djuret. Parelli lär oss hur och vad vi ska göra för att hästen ska förstå oss, respektera oss och vilja vara med oss.

PNH grundades 1981 av Pat Parelli. Han träffade sin fru Linda i Australien och 1993 flyttade hon till USA och tillsammans har de utvecklat ett enastående program för häst älskare i alla åldrar, med alla raser och i alla inriktningar.

Parelli programmet har 4 Savvys (grenar).
Online- lek från marken men en lina på 12", 22" eller 45"
Liberty- lek från marken utan grimma och lina
Freestyle- ridning på lösa tyglar (avvancerat då utan träns)
Finess- ridning med kontakt (bett)









it´s just so amazing..                    <3


The 7 Keys to Success.
... The degree of your success depends on maximizing each of these keys. Keep your focus on all seven to get the formula right. /Pat Parelli

1. Attitude: Positive, progressive and natural. Cool, calm and collected.
2. Knowledge: It´s what you learn after you know it all that really counts.
3. Tools: Keep it simple, kind and effective.
4. Techniques: Clear and understandable, not forceful and allow the horse to think.
5. Time: Invest time to improve yourself and your horse.
6. Imagination: Be more imaginative, more sensitive and more creative when you play.
7 Support: Get support from the Savvy club and be supportive to others.


Löshoppning

Igår tog jag min man på planen och löshoppade honom bara lite lätt, han tyckte det var roooligt. Men det var så himla mycket flugor osv så det vart bara en kortis, men fick snygga kort på han haha, han ser ut som en mupp på ett av dem, så sööt (:

mupp´n <3


sötnooos´n


wonderful

Semester i Sundsvall! :)

Tja, har inte skrivit här på ett tag faktiskt så att jag åkte till sundsvall med familjen och kom hem idag, vi bodde alltså på hotell tre natter. Vi har gjort allt från att bada till att gå på stan. höjdpunkten var equeen iaf ;m

Jag köpte lite olika på hööks köpte jag:
En svart remontgrimma till tränset 149:-
Ett fleecetäcke typ brun/orange assnyggt iaf och billigt :m  299:-
två pack stumpor 39, var något erbjudande
Även en present till wilma som jag ej talar om här ;)

På equeen vart det:
Nytt tävlingsschabrak vitt med blå/guld kant 198:- ASBILLIGT
Sedan vart det en huva marin med silverkant passande mitt equeen schabrak 149:-
Nytt pannband med swarovski stenar för endast 299:- det var rea :D
Sedan eskadron benskydd bruna by ludger beerbaum för 700:- det var 50% rabatt kostade 1400:- ord.pris så lycklig :) värste kapen!

Här är allt jag köpte ;)


Pannbandet :)





Eskadron skydden, aw passar typ min sadel hyffsat med :D



en lyckad semester iaf ;m tjing!


sommar

Så himla varmt ute nu och sudden blir så himla biten. Jag dränker typ honom i flugmedel 8) men han är så himla söt när man kliar honom där han är biten, tycker det är ASskönt. Idag ska han få vila då mamma red han igår kanske lika bra då ? höööh. nej hon var faktiskt bättre än jag trodde. jag ska på stan idag med julia sedan ska jga sova där mys. btw var med stella igår när hon hoppade spirre och gud duktig de är, det har typ känt varandra en månad och hoppade 1m :) duktig de är!

vackraste varelsen på denna jord, japp går inte att beskriva med ord <3


mys & hoppning :D

var hos sudden idag, red han en stund på planen hade mest tänkt att skrutta runt och hoppa lite lätt.
jag red i dressyrsadeln då hoppsadeln är på öor sedan mjukisbyxor, platta skor och ett linne hööh.
det slutade iaf med att jag hoppade 1.10 :) stolt! ;m duktig pöjk, ni får lite bilder här nedan. hoppade 1.10 på bilden här, ser lägre ut men kan lova det kändes verkligen inte så :o hihi.






jag älskar dig, med ord kan inte min kärlek till dig beskrivas. <3

Skärpning!



Nu har jag inte skrivit på ett tag men det är ju så att sudden är på sommarbete och jag har semester :m vi står på sommarbete i backsjö med utsikt över sjö och allt, så mys. sedan har det varit så himla varmt så det har typ inte varit någon ide att rida utan för på kvällen så nu äre tredje dagen han får stå, men vi har självklart varit där. Men han mår inte dåligt av det utan han lever bara livet och har det mysigt förut jävla bremsen. Men jag kommer uppdatera lite då och då, btw när jag och wilma red lektion  för rebecka holmberg fick vi byta häst och greger stegrade med mig hihih, han hade problem att stå still med en bom under sig, han verkade typ rädd :o aa sedan fick iaf wilma rida sudden och hon tyckre han var svår och jätte svår att rida fram haha, han var lite seg sen. Men det var asnyttigt. nu är det typ 5 veckor utan tävling och sedan blir det att bara ta det lugnt och träna. Sedan på torsdag åker vi till sundsvall då blir det att shoppa hästsaker till my love, säg till om ni behöver något eller vill att jag ska köpa något så kan ni skicka med pengar eller betala senare :) bye



Barbacka ridning.

 foto: rebecka borg

hellu, jag måste blivit tokig jag och wilma hoppade upp barbacka med grimma & grimskaft på planen efter vi löshoppat våra hästar lite. Ja sedan kom vi på att vi kunde ta något skutt över ca 30cm då jag inte ridit barbacka på seriöst mer än ett halvår hade verkligen ingen balans men vi hoppade iaf och det vart 40 cm, och sedan 50 cm sedan sa jag att wilma inte fick hoppa mer då hennes häst bara drar iväg och jag var rädd att hon skulle ramla av, i vilket fall höjde jag till 60cm och hoppade det och sedan till 70cm det gick väl okej men slog i pullan rejält men tillslut hoppade jag faktiskt 80cm och slog ännu mera i pullan haha. Men jag är rikitigt stolt då jag brukar typ vara rädd för att hoppa det med sadel :o men det var iaf askul och jag var inte rädd alls, så härligt. Känn skönt att ha honom på bete och inför vintern vet jag ej hur det blir med öor, ett alternativ är att köpa transport och åka in ca 2-3 ggr i veckan och träna där ist. men det återstår att se måste snacka lite med mami och så med, btw några som är sugen på pia eriksson lägret ? :D



dressyrtävling umeå & hopptävlingar öor

startade LC:2 och LB:1 och sudden var jätte fin och underbar på framridningen men på banan var han jätte spänd och det kändes som att sitta på en snart exploderande bomb. men det slutade med 54% på LB och 57% på LC inte världens bästa poäng men han var så himla spänd, blir att träna mer att åka ut på nya platser. Jag är nöjd ändå och det är huvudsaken.

Varit hopptävlingar fredag-söndag här hemma och sett jätte mycket fina ekipage, men problemet var nog mest värmen man blev sur, gnällig och trött haha men sånt är livet. man har lite bränna här och där och just nu sitter man mest och kliar hihi :b

Släppte även sudden på bete på torsdagen efter tävlingen och gud vad lycklig han blev ´:´) sedan fick han en ny hästkompis, mysigt :)
fick bli en sommarbild bye, nu är jag bortbjuden ting


RSS 2.0